Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 18. října 2024

Svátek slaví Lukáš, zítra Michaela

Královna Alžběta II. byla závislá? Její osobní kuchař promluvil!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Královna Alžběta II. byla závislá? Její osobní kuchař promluvil!

Lenka Kučerová

18. září 2023 10:27

Alžběta II. bývalá Královna Spojeného království Video

Královna Alžběta II. byla údajně vášnivou milovnicí čokolády. Přiznal to její bývalý osobní kuchař Darren McGrady.

Zesnulá královna Alžběta II. byla nejdéle vládnoucí britskou panovnicí. Milovala jízdu na koni, psy a trávení času v přírodě. Nebylo to ani zdaleka to jediné, . 

Osobní kuchař Darren McGrady prozradil, na čem si ráda pochutnávala. Darren, který vařil pro Alžbětu II., princeznu Dianu, prince Williama a prince Harryho, v rozhovoru pro britská média řekl, že královna byla absolutní "čokoholičkou".

Podle něj zbožňovala všechny čokoládové dezerty. Její oblíbený čokoládový koláč, známý jako "chocolate perfection pie", obsahuje čokoládovou pěnu, skořicový krém a čokoládové pusinky.

Dezert lze připravit i doma. Budete k tomu potřebovat 1 a 1/4 šálku strouhaných piškotů, 1/4 šálku rozpuštěného másla, 1 a 1/4 šálky polosladkých čokoládových čipů, 1/2 šálku horkého mléka, 2 lžíce rozpuštěného másla, 1 lžičku vanilkového extraktu, 2 velká vajíčka, 1 šálek šlehačky na šlehání , 1/4 šálku cukru a 1/4 šálku kakaového prášku (neslazeného).

Nejprve předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a rozmíchejte strouhané piškoty a rozpuštěné máslo v misce. Směsí vytvořte těsto na piškotový základ. Těsto rozprostřete na dno 9-palcové (asi 23 cm) dortové formy. Tlačte těsto do dna a na okraje formy tak, aby vytvořilo pevný základ. Těsto pečte v předehřáté troubě po dobu 10 minut, dokud se nezačne lehce zbarvovat. Poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

V malém hrnci nechte horké mléko téměř vařit, pak jej odstraňte z tepla. Přidejte polosladké čokoládové čipy do horkého mléka a promíchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Přidejte rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt do čokoládové směsi a dobře promíchejte. V samostatné misce rozšlehejte vajíčka a postupně je vmíchejte do čokoládové směsi. Vlijte čokoládovou nádivku na piškotový základ ve formě. Pečte v troubě po dobu 25-30 minut, dokud nádivka stuhne. Měla by zůstat trochu vláčná uprostřed.

Během pečení připravte šlehačku na šlehání. Smíchejte šlehačku, cukr a kakaový prášek, dokud nevytvoříte tuhou, krémovou šlehačku. Po upečení dort nechte vychladnout na pokojovou teplotu, poté uložte do lednice na minimálně 2 hodiny, aby se nádivka ztuhla. Před servírováním posypte vrchol dortu připravenou kakaovou šlehačkou. Nakrájejte na porce a podávejte. 

Nejnovější zprávy