Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 5. července 2024

Svátek slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra Upálení Mistra Jana Husa (1415)

10 tipů, jak rychle otěhotnět

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

10 tipů, jak rychle otěhotnět

Lenka Kučerová

5. listopadu 2023 21:49

Ilustrační foto

Rychlost, s jakou pár otěhotní, je individuální a může se lišit mezi jednotlivými lidmi. Někteří mohou otěhotnět velmi rychle, zatímco jiní mohou potřebovat více času. Pokud se snažíte o miminko, existuje několik kroků, které mohou zvýšit vaše šance na úspěch. 

1) Zdravý životní styl: Udržujte zdravý životní styl, který zahrnuje vyváženou stravu, pravidelnou fyzickou aktivitu a dostatek spánku. To může pomoci optimalizovat vaši reprodukční zdraví.

2) Pravidelný styk: Mějte pravidelný pohlavní styk se svým partnerem, ideálně během plodných dnů ženy. Plodné dny obvykle připadají do střední fáze menstruačního cyklu.

3) Poznávání menstruačního cyklu: Sledujte svůj menstruační cyklus, abyste zjistili, kdy přesně ovulujete. To může zvýšit vaše šance na otěhotnění.

4) Ovulační testy: Použijte ovulační testy, které vám pomohou určit, kdy je nejlepší čas pro pohlavní styk, pokud nechcete pozorovat svůj menstruační cyklus.

5) Vyvarujte se stresu: Stres může ovlivnit reprodukční zdraví, takže se snažte minimalizovat stresové situace a najít způsoby, jak se uvolnit.

6) Omezte konzumaci alkoholu a kouření: Konzumace alkoholu a kouření může ovlivnit plodnost, takže je vhodné omezit nebo se jim zcela vyhnout.

7) Zdraví partnera: Ujistěte se, že i váš partner má zdravý životní styl a nemá problémy s plodností.

8) Poraďte se s lékaři: Pokud se nepodaří otěhotnět po delší dobu, obraťte se na lékaře nebo gynekologa, kteří vám mohou poskytnout odbornou radu a provést potřebné testy.

9) Správná strava: Jíst vyváženou stravu s dostatečným množstvím vitamínů a minerálů může podpořit plodnost.

10) Nenechte to na poslední chvíli: Pokud se nesnažíte otěhotnět až ve vyšším věku, mohou být vaše šance na úspěch vyšší.

Nejnovější zprávy