Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 5. července 2024

Svátek slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra Upálení Mistra Jana Husa (1415)

10 tipů, jak se na podzim udržet v kondici

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

10 tipů, jak se na podzim udržet v kondici

Lenka Kučerová

1. listopadu 2023 17:24

Ilustrační foto

Podzim s sebou sice přináší sychravé a unavené počasí, je ale třeba, abyste si udrželi svou kondici a energii. Pokud hledáte tipy, jak se na podzim udržet v kondici, následující seznam vám může posloužit jako inspirace.

1) Venkovní aktivity: Podzimní krajina je krásná, takže využijte příležitost na venkovní aktivity. Například pěší túry, cyklistika, nebo běh vám umožní užívat si čerstvý vzduch a krásné barvy podzimu.

2) Skupinové fitness: Připojení se ke skupinové tělocvičně nebo kurzu je výborný způsob, jak udržet motivaci a kondici. Mnoho center nabízí speciální podzimní programy.

3) Plavání: Mnoho bazénů je otevřených i během podzimu. Plavání je vynikajícím cvičením pro celé tělo a pomáhá udržovat vaši kondici.

4) Doma cvičte: Máte-li rádi cvičení v soukromí, zvažte cvičení doma. Existuje mnoho videí a aplikací, které vám umožní cvičit v pohodlí vašeho domova.

5) Jógová matka: Jóga je vynikající pro zlepšení flexibility, uvolnění stresu a udržení tělesné kondice. Mnoho míst nabízí speciální jóga hodiny, které vám pomohou relaxovat a upevnit tělo.

6) Posilovna: Pokud jste členem posilovny, neztraťte motivaci a pokračujte ve svém tréninkovém režimu. Posilovna nabízí řadu cvičení pro zlepšení svalové hmoty a kondice.

7) Sezónní sporty: Podzim je také skvělý čas na sporty, jako je fotbal, ragby, nebo tenis. Připojit se k místnímu sportovnímu týmu nebo začít hrát s přáteli vám umožní zůstat aktivní a sociálně zapojení.

8) Zdravá strava: Správná výživa je klíčovým prvkem udržení kondice. Zajistěte, že konzumujete dostatek čerstvého ovoce, zeleniny, a celozrnných produktů. Vyhněte se přebytečnému cukru a tučným jídlům.

9) Dostatek spánku: Nedostatek spánku může vést k únavě a sníženému výkonu. Ujistěte se, že spíte dostatečně dlouho, abyste měli energii pro své tréninky a aktivity.

10) Osobní cíle: Nastavte si osobní cíle, které vás motivují. Může jít o dosažení určité hmotnosti, zdolání sportovního závodu nebo zlepšení kondice. Sledování pokroku vám pomůže udržet motivaci.

Nejnovější zprávy