Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 6. října 2024

Svátek slaví Hanuš, zítra Justýna

10 tipů, jak strávit první adventní neděli

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

10 tipů, jak strávit první adventní neděli

Lenka Kučerová

2. prosince 2023 18:39

Ilustrační foto

Vánoce jsou za dveřmi a už zítra na nás čeká první adventní neděle. Podívejte se, jak ji můžete strávit s vašimi blízkými či rodinou.

1) Rozsviťte první svíčku: Adventní svíčky mají svůj symbolický význam. První adventní neděle je ideálním časem k tomu, abyste rozsvítili první svíčku na adventním věnci. To může být krásný a ceremoniální způsob, jak zahájit přípravy na Vánoce.

2) Vytvořte si vlastní adventní věnec: Místo koupě adventního věnce si můžete vytvořit vlastní. Zakupte si větvičky nebo větve smrku, přidejte ozdoby a umístěte svíčky. Tím vytvoříte unikátní věnec přizpůsobený vašim vkusu.

3) Vánoční přípravy: Začněte s vánočními přípravami. Můžete s rodinou péct vánoční cukroví, vyrábět dekorace nebo společně zdobit vánoční stromeček.

4) Adventní kalendář: Připravte si adventní kalendář plný malých radostí a překvapení pro každý den adventu. To může být výzva ke společné aktivitě, sladkost nebo krátký citát či příběh.

5) Vytvořte si adventní atmosféru: Přivítejte do svého domova příjemnou atmosféru. Zapalte svíčky, rozsviťte lampy a vytvořte si teplý prostor plný vůně vánočního koření.

6) Adventní písně a hudba: Poslouchejte adventní písně a hudbu. To vám pomůže vytvořit si vánoční atmosféru a zahřát své srdce.

7) Vánoční filmový večer: Vyberte několik vánočních filmů a uspořádejte si filmový večer s rodinou či přáteli. Může to být skvělý způsob, jak strávit první adventní neděli.

8) Nakupování dárků: Začněte s nákupy vánočních dárků. Můžete si udělat seznam a začít hledat ty správné dárky pro své blízké.

9) Vánoční charita: Zapojte se do charitativních aktivit. Můžete přispět do sbírek, dobrovolně pomáhat nebo prostě podělit o radost s těmi, kteří to potřebují.

10) Rodinná modlitba: Udělejte si čas pro rodinnou modlitbu. Můžete společně poděkovat za minulý rok a vyjádřit přání a naděje do přicházejícího adventního období.

Nejnovější zprávy