Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 5. července 2024

Svátek slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra Upálení Mistra Jana Husa (1415)

10 tipů, jak ušetřit peníze a vylepšit svůj rodinný rozpočet

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

10 tipů, jak ušetřit peníze a vylepšit svůj rodinný rozpočet

Lenka Kučerová

5. října 2023 14:00

Ilustrační foto

Ušetřit peníze může být náročné, ale s trochou plánování a disciplíny je to proveditelné. Podívejte se na deset jednoduchých tipů, jak ušetřit každý měsíc peníze a zlepšit svou finanční stabilitu.

1) Sestavte rozpočet: Začněte tím, že si vytvoříte rozpočet. Zjistěte, kam vaše peníze jdou, a sledujte své výdaje. To vám pomůže lépe pochopit, kde můžete šetřit.

2) Spořte: Stanovte si cíl, kolik chcete každý měsíc spořit, a dejte si tuto částku na stranu hned poté, co obdržíte plat nebo příjem.

3) Zrušte zbytečné služby: Projděte své měsíční účty a zvažte zrušení služeb, které nepoužíváte nebo nepotřebujete, například předplatné na televizi, streamovací služby atd.

4) Nakupujte s plánem: Plánování nákupů vám pomůže vyhýbat se impulzivním nákupům. Napište si seznam potřebných věcí před nákupem a snažte se ho dodržet.

5) Hledejte slevy: Vyhledávejte slevy a využívejte kupóny při nákupu potravin, oblečení a dalších věcí. Mnoho obchodů nabízí programy věrnosti a slevové akce.

6) Vařte doma: Jídlo v restauracích může rychle sešít rozpočet. Vaření doma je nejen levnější, ale také zdravější.

7) Snižte energetické náklady: Ušetřete na účtech za energie tím, že budete vypínat světla, když je nepotřebujete, a budete pravidelně udržovat své domácnostní spotřebiče.

8) Zvažte veřejnou dopravu: Pokud to je možné, zkuste se spoléhat na veřejnou dopravu nebo sdílení automobilu místo vlastního vozu. To vám ušetří na palivu a údržbě.

9) Ušetřete na poplatcích: Projděte si bankovní poplatky a zvažte přechod na banku s nižšími nebo žádnými poplatky. Snižte také počet kreditních karet, které používáte.

10) Investujte a šetřete na důchod: Nezapomeňte na dlouhodobou budoucnost. Investování a pravidelné spoření na důchod vám může zajistit finanční bezpečnost v pozdějším věku.

Nejnovější zprávy