Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 5. července 2024

Svátek slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra Upálení Mistra Jana Husa (1415)

7 tipů, jak se kvalitně obléct do podzimního počasí

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

7 tipů, jak se kvalitně obléct do podzimního počasí

Lenka Kučerová

24. října 2023 20:11

Ilustrační foto

Podzim je ročním obdobím, které přináší střídání teplot a různorodé povětrnostní podmínky. Může to být výzva, když přemýšlíte o tom, co si na sebe vzít. Abyste byli vždy připraveni a cítili se pohodlně během podzimního počasí, tady je sedm užitečných tipů, jak se vhodně obléci.

1) Vrstvy jsou klíčem: Jednoduchým způsobem, jak se přizpůsobit kolísavým teplotám podzimu, je obléct se do vrstev. Začněte třeba lehkým tričkem nebo tílkem, přidejte svetřík a zakončete to bundou nebo kabátem. Tímto způsobem můžete snadno upravit své teploty tím, že budete přidávat nebo ubírat vrstvy.

2) Ochrana nohou: Stejně jako u horní části těla, můžete i nohy obléct ve vrstvách. Začněte třeba středně teplými ponožkami a lehkými botami, a pokud je potřeba, přidejte teplejší ponožky a voděodolné boty nebo boty s vnitřním podšíváním.

3) Teplá a pohodlná obuv: V podzimním počasí je důležité mít na nohou vhodnou obuv. Boty by měly být pohodlné, teplé a chránit před vlhkostí. Podzimní obuv s gumovou podrážkou může být užitečná, pokud se chystáte na procházky v deštivém počasí.

4) Kabáty a bundy: Investujte do kvalitního podzimního kabátu nebo bundy. Těžší bundy s podšíváním jsou ideální pro chladnější dny, zatímco lehčí bundy mohou být skvělou volbou pro teplejší podzimní dny. Vhodný střih a délka kabátu nebo bundy mohou výrazně ovlivnit váš vzhled i pohodlí.

5) Hlava a ruce: Nezapomínejte chránit i hlavu a ruce. Podzimní klobouk nebo čepice vám udrží hlavu teplou a suchou. Rukavice jsou skvělým doplňkem pro ochranu před chladem a vlhkostí.

6) Barevný mix: Podzimní období nabízí skvělou příležitost pro hravý a kreativní výběr barev ve vašem šatníku. Zkuste kombinovat teplé tóny, jako jsou hnědá, oranžová a bordó, s chladnými barvami, jako je šedá, modrá a zelená, pro zajímavý a stylový vzhled.

7) Funkční doplňky: Nepodceňujte funkční doplňky. Deštník, šála, nákrčník nebo nepromokavý batoh mohou být velmi užitečné, když se potřebujete chránit před nepřízní počasí.

Nejnovější zprávy