Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Američané v průzkumu: Biden je starý a zmatený, Trump zkorumpovaný!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Američané v průzkumu: Biden je starý a zmatený, Trump zkorumpovaný!

ČTK

28. srpna 2023 22:20

Joe Biden

Joe Biden je starý a zmatený, Donald Trump zkorumpovaný a nečestný. Takové vlastnosti si Američané podle průzkumu agentury AP-NORC často spojují s nynějším americkým prezidentem a jeho předchůdcem v Bílém domě, o který se možná utkají i v prezidentských volbách v příštím roce.

Občané USA byli v průzkumu požádáni, aby příhodnými přívlastky popsali demokratického prezidenta a jeho republikánského rivala. Ve spíše nelichotivém světle ukázal nový průzkum oba.

U Bidena nejčastěji dotázaní, voliči demokratů i republikánů, zmiňovali jeho věk. Osmdesátiletý Biden je jen o tři roky starší než Trump, ale mnozí Američané vyjádřili vážné obavy ohledně jeho schopnosti pokračovat ve funkci.

Nynějšího nájemníka Bílého domu označilo plných 26 procent respondentů za starého a dalších 15 procent zdůraznilo vlastnosti jako "pomalý" a "zmatený". Dalších deset procent Američanů se o Bidenovi vyjádřilo obecně negativně.

U Trumpa, který čelí ve čtyřech soudních případech dohromady 91 bodům obžaloby, lidé nejčastěji, v 15 procentech odpovědí, spontánně uváděli přívlastek "zkorumpovaný" nebo "nepoctivý". Jedenáct procent dotázaných Trumpa označila za "špatného" nebo ho ohodnotila jiným obecně negativním adjektivem. Příliš nezaostávala ani slova jako "lhář" a "nečestný", která uvedlo osm procent dotázaných. Dalších osm procent však uvedlo všeobecně kladné hodnocení, tedy například slovo "dobrý".

Nejnovější zprávy