Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Armádní letuška Lenka bojuje s těžkým typem rakoviny: Lidé se na ni finančně skládají

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Armádní letuška Lenka bojuje s těžkým typem rakoviny: Lidé se na ni finančně skládají

Nikola Horáková

5. listopadu 2023 14:10

Letuška Lenka Video

Letuška vládní letky Lenka (36) bojuje s agresivním typem rakoviny kůže. Ve sbírce na platformě Donio byla na její pomoc zahájena sbírka, ve které se během 24 hodin vybralo již 6 milionů korun, které potřebuje a sbírka stále trvá. 

S rakovinou ve vážném stádiu se potýká armádní letuška vládní letky Lenka, která na potřebnou léčbu potřebuje finance. její kamarádka Petra Kubíková proto založila sbírku na platformě Donio, kde lidé mohou přispívat.

„Je to obrovská hrdinka s velkým srdcem, která by se pro druhé rozdala. V době covidu byla jedním z prvních dobrovolníků v domově důchodců. Nikdy neváhala pomoct komukoliv, kdo to v jejím okolí potřeboval. S partnerem plánovala svatbu a miminko. Bohužel místo vytouženého děťátka přišla rakovina,“ promluvila o Lence její kamarádka Petra. 

Za necelých 24 hodin se ve sbírce vybrala cílová částka 4,5 milionů korun. Kromě toho dostane další půl milion od armády. Momentálně je již vybráno 5 618 276 Kč a do konce sbírky zbývá ještě 57 dní. 

Vděčná Lenka na stránce sbírky všem dárcům vděčně a dojatě poděkovala. Takovou rychlost a dávku dobrosrdečnosti nečekala. „Jen těžko hledám slova, kterými bych nyní popsala, co od čtvrtečního večera prožívám. Omlouvám se, že jsem se neozvala se svým vyjádřením již včera, byla jsem doslova paralyzovaná extrémní rychlostí, s kterou je finanční sbírka shromažďována. Vaše dobrosrdečnost a solidarita je dechberoucí," napsala Lenka. 

„V úterý to bude přesně rok, co jsem si vyslechla tu zdrcující diagnózu. Prožila jsem hodně špatných dní, ale nikdy jsem neztratila odhodlání bojovat. A toto mé odhodlání bylo díky vaší neskutečné podpoře doslova ztisícenásobeno," prozradila.

„S ohromnou pokorou a vděčností vám proto spolu s celou mou rodinou děkujeme za vaši štědrost, díky které mi byla dána šance na život," poděkovala Lenka na závěr vzkazu. 

Nejnovější zprávy