Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Arogance, amatéři, neschopnost! Babiš se pustil do vlády, Fiala si to nenechal líbit

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Arogance, amatéři, neschopnost! Babiš se pustil do vlády, Fiala si to nenechal líbit

Andrea Malá

2. ledna 2024 18:02

Andrej Babiš

Ač se Andrej Babiš před rokem nestal prezidentem, novoroční projev si neodpustil. Zkritizoval v něm vládu premiéra Petra Fialy (ODS) a připomněl to, co považuje za úspěchy svého předchozího kabinetu. Fiala se pochopitelně ozval. 

Babiš mezi úspěchy své vlády zařadil snižování daní a zvyšování důchodů. Současná vláda se podle něj postarala o pokles životní úrovně a znehodnocení úspor občanů. "Reálné mzdy u nás propadly nejvíce ze všech vyspělých zemí," uvedl ve videu, které zveřejnil na sociálních sítích. 

"Nikdy v dějinách jsme neměli tak arogantní, amatérskou a neschopnou vládu v čele s naprosto nekompetentním premiérem," řekl expremiér a označil svého nástupce za člověka, který je odtržený od běžné reality. ""Jako národ jsme přežili už spoustu pohrom, proto nepochybuji, že se oklepeme i z Fialovy vlády," dodal. 

Fiala označil Babišovu novoroční řeč za předvolební projev plný lží, strašení a populistické demagogie. "Stručně shrnuto: Jeho vláda prý všem všechno dala a naše vláda jen bere. Pravda je taková, že naše vláda už dva roky uklízí tu spoušť, kterou zde Babišova vláda zanechala," napsal

Šéf ODS zdůraznil, že za premiérování Babiše rostlo zadlužení země, zatímco neprobíhaly inovace ani klíčové reformy, například penzijní reforma. 

"Zůstala jen spousta prázdných slibů. A když se nám tuto zemi konečně daří dávat dohromady, tak Andrej Babiš opět zkouší šířit beznaděj, strach a nenávist. Ale skutečnost je jiná. Letošní rok bude rokem zkrocených dluhů, nízké inflace a naděje. Ať se to populistům líbí, nebo ne," poznamenal premiér. 

Nejnovější zprávy