Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 6. října 2024

Svátek slaví Hanuš, zítra Justýna

Babiš pokračuje v politice! Chce být dál v čele ANO, do akce se chystá obytňák

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Babiš pokračuje v politice! Chce být dál v čele ANO, do akce se chystá obytňák

Andrea Malá

29. října 2023 15:03

Andrej Babiš

Andrej Babiš zatím rozhodně nekončí v politice, ačkoliv opakovaně zmiňuje, jak vstupu do ní lituje. V dnešním diskuzním pořadu Partie prohlásil, že bude v únoru příštího roku obhajovat post předsedy hnutí ANO.  

Babiš je předsedou ANO od jeho vzniku, vedl jej do třech sněmovních voleb. Hnutí se nejvíce zařadilo v roce 2017, kdy volby vyhrálo. Lídr se následně stal na čtyři roky předsedou vlády, už předtím byl jako šéf státní kasy členem kabinetu Bohuslava Sobotky. 

Expremiér dnes v Partii řekl, že bude obhajovat post předsedy hnutí, ačkoliv stále lituje toho, že vůbec šel do politiky. "Neměl jsem tam chodit. Kdybych věděl, co se stane za 10 let, nikdy bych to neudělal," poznamenal. 

ANO podle něj má i jiné kandidáty na premiéra, konkrétně například předsedkyni poslaneckého klubu Alenu Schillerovou a exministra Karla Havlíčka. Babiš v debatě uvedl, že si na kampaň opět připravuje obytný vůz. "Musíme změnit barvy a pak vyjedu mezi lidi," dodal. 

Hnutí ANO je momentálně nejsilnějším subjektem v Poslanecké sněmovně, jeho členové však sedí v opozičních lavicích společně se zástupci SPD. 

Nejnovější zprávy