Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Joe Biden neudělí milost svému synovi, pokud bude odsouzen

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Joe Biden neudělí milost svému synovi, pokud bude odsouzen

Jana Procházková

16. září 2023 5:27

Joe Biden

Tisková mluvčí Karine Jean-Pierreová novinářům řekla, že prezident nepromine ani nezmírní trest Hunteru Bidenovi, pokud bude odsouzen za federální obvinění z držení zbraní. Informaci přinesla ABC News.

Prezident Joe Biden neudělí milost Hunteru Bidenovi, pokud bude odsouzen za federální obvinění, uvedla v pátek tisková mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová.

Na otázku během každodenního brífinku, zda prezident udělí milost nebo zmírní trest svému synovi, pokud bude odsouzen za obvinění z držení zbraně, Jean-Pierreová novinářům řekla, že nikoli. Je to poprvé, co Bílý dům po obvinění Huntera Bidena tento týden výslovně uvedl, že případná milost není na stole.

Jean-Pierreová ve své odpovědi poznamenala, že na podobnou otázku odpověděla poté, co byl prezidentův syn poprvé obviněn z trestného činu držení zbraně.

"Na tuto otázku jsem již odpověděla dříve. Byla mi položena nedávno, před několika týdny, a já jsem se vyjádřila jasně a řekla jsem ne," uvedla s odkazem na předchozí komentáře z pódia.

Hunter Biden byl ve čtvrtek obviněn zvláštním právním zástupcem Davidem Weissem ve třech bodech obžaloby spojených s držením zbraně při užívání drog. Okolnosti obvinění se od těch předchozích velmi liší.

Prezidentův syn byl původně v rámci dohody s federální prokuraturou obviněn z trestného činu nákupu zbraně při užívání drog a z dvojice daňových přestupků. Dohoda, která se později rozpadla, měla vést k tomu, že prokurátoři doporučí podmíněný trest výměnou za přiznání viny v případě daňových obvinění a obvinění z držení zbraně bude za dva roky zrušeno, pokud Hunter Biden dodrží podmínky samostatné dohody s prokurátory.

Nová obvinění jsou spojena s možností mnohem vyšších trestů v případě odsouzení. Za dvě z nich hrozí maximální trest 10 let vězení a za třetí maximálně 5 let.

Nejnovější zprávy