Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Bidenův pes Commander zase pokousal člověka. Už po jedenácté!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Bidenův pes Commander zase pokousal člověka. Už po jedenácté!

Jana Procházková

27. září 2023 3:04

Manželé Bidenovi se psem Commanderem

Dvouletý německý ovčák v pondělí večer pokousal důstojníka tajné služby, který pracoval v Bílém domě, sdělil mluvčí americké tajné služby.

Pes prezidenta Joe Bidena německý ovčák jménem Commander, tento týden opět pokousal člověka. Dvouletý pes v pondělí večer pokousal člena uniformované divize tajné služby, který pracoval v Bílém domě. Mluvčí tajné služby dle NBC News uvedl, že důstojnice byla ošetřena Lékařským úřadem Bílého domu. Toto kousnutí bylo 11. hlášeným incidentem od velitele psa od října.

„Jak jsme již poznamenali dříve, Bílý dům může být pro rodinné mazlíčky stresujícím prostředím a První rodina nadále pracuje na způsobech, jak pomoci veliteli (Commanderovi) zvládnout často nepředvídatelnou povahu areálu Bílého domu,“ řekla v úterním prohlášení Elizabeth Alexanderová, mluvčí první dámy Jill Bidenové.

"Prezident a první dáma jsou neuvěřitelně vděční zaměstnancům tajné služby a výkonné rezidence za vše, co dělají, aby udrželi je, jejich rodinu a zemi v bezpečí," dodal mluvčí.

Záznamy o pokousání Commanderem byly zveřejněny v červenci, kdy konzervativní skupina Judicial Watch ukázala záznamy získané prostřednictvím soudních sporů, které identifikovaly 10 případů pokousání mezi říjnem 2022 a lednem 2023 různé úrovně závažnosti.

Záznamy zveřejněné skupinou ukázaly, že při jednom z nahlášených incidentů v loňském roce byl důstojník tajné služby převezen do nemocnice poté, co byl pokousán do horní části paže a stehna.

Mluvčí první dámy v červenci popsal komplex Bílého domu jako „unikátní a často stresující prostředí pro rodinné mazlíčky“ a dodala, že rodina Bidenových „pracuje na způsobech, jak tuto situaci zlepšit pro všechny“, což zahrnovalo protokoly o poutání a školení, a vytvoření určených oblastí, kde bude Commander běhat a cvičit.

Bidenovi měli také potíže se svým dalším psem Majorem , který byl poslán žít do Delaware po opakovaných incidentech v Bílém domě, které začaly po Bidenově prvním měsíci v úřadu.

Bidensův německý ovčák Champ zemřel  v červnu 2021 ve věku 13 let.

Po odchodu Majora a Champově smrti přivítali Bidenovi v prosinci 2021 v Bílém domě Commandera (Velitele), tehdy štěně. Kočka Willow zůstává nadále v Bílém domě.

Nejnovější zprávy