Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Bílé Vánoce? Předpověď počasí jasně ukazuje, co nás čeká na svátky

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Bílé Vánoce? Předpověď počasí jasně ukazuje, co nás čeká na svátky

Lenka Kučerová

23. prosince 2023 17:03

Ilustrační fotografie.

Ačkoliv Česko zasáhlo v posledních hodinách a v noci sněžení, je spíše lokálního charakteru. Jinde naopak prší, a tak budou letošní Vánoce někde na sněhu a jinde na blátě.

V neděli bude na většině území zataženo až oblačno, s přechodným deštěm a možným sněžením zejména v severovýchodní polovině. Teploty se budou pohybovat mezi +2 a -2 °C, v jihozápadní polovině kolem 4 °C, s očekávaným oteplením během noci.

Maximální denní teploty dosáhnou 5 až 9 °C, na horách kolem 3 °C ve výšce 1000 m. Západní vítr dosáhne rychlosti 6 až 11 m/s, místy s nárazy okolo 20 m/s (70 km/h). Na severovýchodě a východě země bude vítr občas mírný o rychlosti 3 až 7 m/s.

V pondělí bude opět zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami, především na severu a severovýchodě země. Noční teploty klesnou na 5 až 9 °C, zatímco maximální denní teploty dosáhnou 9 až 13 °C.

Vítr bude čerstvý západní až jihozápadní směrem rychlostí 5 až 10 m/s, s občasnými nárazy mezi 15 až 20 m/s; během večera se očekává oslabení. Na jihovýchodě země vítr obvykle mírný o rychlosti 2 až 6 m/s.

V úterý bude oblačno s ojedinělými přeháňkami, zejména ve vyšších polohách ve formě sněhu. Noční teploty se pohybují od 3 do 7 °C, zatímco maximální denní teploty dosáhnou 7 až 11 °C.

Vítr západní až jihozápadní směrem bude čerstvý rychlostí 4 až 8 m/s, s občasnými nárazy kolem 15 m/s; odpoledne očekáváme oslabení. Na jihovýchodě země vítr převážně mírný o rychlosti 2 až 5 m/s.
 
 

Nejnovější zprávy