Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Bouřka v Liberci způsobila potíže! Blesk zranil přes 10 lidí v zámeckém parku

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Bouřka v Liberci způsobila potíže! Blesk zranil přes 10 lidí v zámeckém parku

Andrea Malá

2. června 2024 16:57 | Aktualizováno: 2. června 2024 18:53

Záchranné složky zasahují v Liberci po úderu blesku do stromu. (2.6.2024) Video

Zraněné si vyžádal v neděli odpoledne úder blesku během bouřky v zámeckém parku v libereckých Vratislavicích. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Zdravotníci pečují ve třech nemocnicích o 18 pacientů, uvedla policie po ukončení zásahu.

Podle informací uvedených webem iDnes.cz se zranilo nejméně pět dětí, přičemž pět zraněných osob muselo být resuscitováno. Liberecká nemocnice přechodně aktivovala traumaplán druhého stupně.

O incidentu jako první informovala kolem půl páté odpoledne policie, podle které utrpělo zranění 15 lidí. "Na místě aktuálně zajišťujeme plynulý průjezd sanitních vozidel a poskytujeme své krizové interventy," uvedli strážci zákona na sociální síti X.

Podle hasičů udeřil blesk do stromu v zámeckém parku ve Vratislavicích ve chvíli, kdy se pod ním nacházeli lidé. "Asistujeme záchranné službě s transportem zraněných osob a poskytováním předlékařské péče," sdělili hasiči.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) dnes varoval před bouřkami, které mohou být ojediněle i silné, na většině území. Nad Českem se totiž nachází vlhký a instabilní vzduch. V bouřkách může spadnout kolem 30 milimetrů srážek, hrozí také krupobití.

Nejnovější zprávy