Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 21. září 2024

Svátek slaví Matouš, zítra Darina

Británie zakáže chov plemene American Bully XL kvůli útokům na lidi

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Británie zakáže chov plemene American Bully XL kvůli útokům na lidi

Nikola Horáková

16. září 2023 12:02

American bully

V Británii přibývá množství napadení psím plemenem American Bully XL. Britský premiér Rishi Sunak v pátek oznámil, že jeho vláda chce plošně zakázat chov tohoto plemene. Rozhodl se tak učinit po úmrtí muže po čtvrtečním útoků dvou psů.

Rishi Sunak prohlásil, že psi představují "ohrožení pro naše komunity" a plánuje jejich úplný zákaz do konce letošního roku, jak uvedla stanice BBC

"Je jasné, že nejde o hrstku špatně vycvičených psů, ale je to vzorec chování a nemůže to pokračovat," řekl dále premiér. Podle BBC by měla vláda vypracovat a začlenit úplný zákaz chovu tohoto plemene psů do legislativy do konce aktuálního roku.

American Bully XL je největším zástupcem amerického plemene bully a může dosahovat váhy přesahující 60 kilogramů. Stojí však za zmínku, že tento pes není uznáván hlavními britskými psími asociacemi, jako je například Kennel Club.

Video: 'These dogs are dangerous!': Rishi Sunak vows to ban American XL bully dogs by end of year | Daily Mail

Toto plemeno stojí již za několika útoky. Začátkem tohoto týdne byl zatčen muž ve věku šedesáti let poté, co došlo k útoku v Birminghamu na jedenáctiletou holčičku. Dva muži, kteří přišli na pomoc, byli rovněž zraněni a museli být převezeni do nemocnice. 

Tento incident vyvolal rozpravu ohledně otázky, zda by mělo být toto plemeno zakázáno. Ministryně vnitra Suella Bravermanová prohlásila, že potřebuje naléhavé projednání v této věci. 

Nejnovější zprávy