Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Britský král Karel III. a Camilla před návštěvou Keni zavzpomínali na Alžbětu II.

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Britský král Karel III. a Camilla před návštěvou Keni zavzpomínali na Alžbětu II.

Nikola Horáková

25. října 2023 0:23

Král Karel III. s královnou Camillou Britskou.

Princezna Alžběta a princ Philip byli právě na návštěvě v Keni, když zemřel její otec král Jiří VI., díky čemuž se tak stala novou panovnicí.

Král Karel III. a Camilla si před svou státní návštěvou připomněli speciální vztah královny Alžběty II. ke Keni. V úterý uvítal královský pár keňskou diasporu v Buckinghamském paláci na recepci oslavující vztahy mezi oběma zeměmi a budoucnost před nimi. Král Karel III. (74 let) a Camilla (76 let) si povídali s lidmi z oblasti podnikání, médií, charity, umění, sportu, vlády a armády, stejně jako s patronáty v Keni.

Africká země má zvláštní místo v příběhu nástupu královny Alžběty II. a moderní královské historii. Matka Charlese byla na společné cestě Commonwealthu v roce 1952, když se dozvěděla, že její otec, král Jiří VI., zemřel ve spánku, a stala se tak ve věku 25 let královnou Spojeného království a souvisejících kolonií, informuje magazín People.

Během této slavnostní recepce si král Karel III. a Camilla prohlédli předměty z Královské sbírky, týkající se spojení britské královské rodiny s Keňou, včetně fotografií návštěvy tehdy princezny Alžběty a prince Philipa před jejím nástupem na trůn a kopii projevu, který pronesl princ Philip, když se Keňa v roce 1963 stala nezávislou. Podle zprávy od Rebeccy English z Daily Mail byl král Karel III. zvláště dojat jednou konkrétní fotografií.

Záběry zveřejnila královská reportérka na síti X.

Nejnovější zprávy