Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 27. září 2024

Svátek slaví Jonáš, zítra Václav, Den české státnosti

Bude počasí na výlet? Meteorologové řekli, kdy máte vyrazit ven!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Bude počasí na výlet? Meteorologové řekli, kdy máte vyrazit ven!

Andrea Malá

26. září 2024 9:31

Podzim, ilustrační fotografie.

Už i astronomické léto je minulostí, teploty se pomalu snižují. Česko to pocítí i o víkendu, kdy maxima nepřekročí 16 stupňů. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) přesto budou podmínky na výlet. 

Meteorologové už v pondělí s jedním důležitým upozorněním avizovali, že neděle by měla být tím pravým dnem pro víkendový výlet. "Nezapomeňte se ale již podzimně obléct," uvedli na sociální síti X.

Na víkend se opravdu ochladí, vyplývá z předpovědi. Zatímco v pátek ještě budou maxima dosahovat dvacítky, během volných dní budou o čtyři stupně nižší. V sobotu může i zapršet, v neděli se očekává skoro jasno až polojasno. 

Předpověď na sobotu:

Zataženo až oblačno, místy přeháňky nebo déšť. Večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, na jihovýchodě až 19 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s se bude měnit na severozápadní.

Předpověď na neděli:

Skoro jasno až polojasno, přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C a zejména na západě místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, večer zeslábne.

Nejnovější zprávy