Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 24. září 2024

Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Čedok po útoku v Egyptě evakuuje stovky českých turistů

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Čedok po útoku v Egyptě evakuuje stovky českých turistů

Lenka Kučerová

27. října 2023 12:41

Egypt, Taba

Cestovní kancelář Čedok plánuje zorganizovat charterové lety do egyptské Taby s cílem evakuovat české turisty po raketovém útoku na město. V letovisku Taba se podle informací od Čedoku nachází 500 českých turistů.

Mluvčí Čedoku Katka Pavlíková pro Novinky.cz zdůraznila, že bezpečnost klientů je pro kancelář prioritou. Proto se rozhodli ukončit zájezdy v hotelech v okolí Taby a organizovat charterové lety, aby mohli vrátit zpět do České republiky všech 500 českých turistů.

Klienti jsou postupně informováni o transferech na letiště, a všichni jsou v pořádku. České ministerstvo zahraničí informovalo, že národnosti zraněných nejsou zatím známy, ale pravděpodobně se jedná o egyptské občany.

Mluvčí ministerstva zahraničí Dan Drake uvedl, že nemají informace o cizích státních příslušnících mezi zraněnými po tomto útoku.

Klienty z Egypta evakuují aerolinky Smartwings. Z bezpečnostních důvodů směřují tyto lety ne do Taby, ale do Šarm aš-Šajchu. Dva z těchto letů míří z tamního letiště do Prahy a jeden do Brna.

Raketa zasáhla areál zdravotního střediska v Tabe a zranila nejméně šest lidí, přičemž jeden z nich byl hospitalizován. Zatím není známo, kdo za vypuštění raket stojí, ale egyptská média tuto událost spojují s konfliktem mezi Izraelem a Hamásem.

Nejnovější zprávy