Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 4. července 2024

Svátek slaví Prokop, zítra Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

Červencové počasí: Meteorologové očekávají kolísání teplot!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Červencové počasí: Meteorologové očekávají kolísání teplot!

Andrea Malá

2. července 2024 9:19

Ilustrační fotografie.

Počasí v červenci se nemá vymykat tomu, co je pro toto roční období běžné, vyplývá z výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Nejtepleji by mělo být během příštího týdne.

Podle ústavu bude i v červenci pokračovat teplotně neustálené počasí z posledních týdnů. Také v tomto a příštích třech týdnech se totiž očekává kolísání teplot.

"Začátek měsíce přinese teploty na rozhraní podprůměrných až průměrných teplot, ve druhém předpovědním týdnu vyskočí nad průměr. Ve druhé polovině měsíce sice dojde k poklesům teplot, avšak už jen na hodnoty kolem dlouhodobého průměru. Červenec jako celek by měl být teplotně normální," uvedli meteorologové. 

Úhrny srážek by se během sedmého kalendářního měsíce měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru. Za červenec jako celek by mělo spadnout průměrné množství srážek. 

"O něco méně srážek a více slunečného počasí by mělo být během druhého předpovědního týdne od 8. do 14. července. Vzhledem k bouřkové sezoně mohou úhrny srážek během kratších období výrazně kolísat," dodali meteorologové. 

Nejnovější zprávy