Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 1. července 2024

Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie

Češi zhodnotili ekonomickou situaci a životní úroveň: Jedno je dobré, druhé nikoliv

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Češi zhodnotili ekonomickou situaci a životní úroveň: Jedno je dobré, druhé nikoliv

Andrea Malá

15. září 2023 14:22

České bankovky, ilustrační fotografie.

Češi v nejnovějším průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) zhodnotili ekonomickou situaci země a vlastní životní úroveň. Celkový stav podle oslovených respondentů není dobrý, vnímání jejich osobní situace je výrazně lepší. 

Čísla mluví jasně: ekonomickou situaci v Česku považuje 16 procent lidí za velmi špatnou a dalších 41 procent za špatnou. Jen procento respondentů říká, že situace je velmi dobrá. Šetření proběhlo na vzorku více než 900 lidí mezi květnem a červencem.

Necelé tři pětiny dotázaných označili vlastní životní úroveň za dobrou anebo dokonce velmi dobrou. Podle jednoho procenta osob je velmi špatná, dalších 32 procent ji vnímá jako spíše špatnou. 

Nálady se od jara či od loňska zásadně nezměnily. "Ve starších výzkumech z období před nástupem pandemie covidu-19 srovnatelné výsledky z hlediska velikosti podílu kritických hodnocení lze najít až na počátku roku 2014, kdy ovšem býval nižší podíl kladného hodnocení a poněkud vyšší byl podíl neutrální středové varianty hodnocení," sdělili statistici.

Nejnovější zprávy