Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 8. září 2024

Svátek slaví Mariana, zítra Daniela

Česko má novou wimbledonskou šampionku Barboru Krejčíkovou!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Česko má novou wimbledonskou šampionku Barboru Krejčíkovou!

Andrea Malá

13. července 2024 17:27

Barbora Krejčíková

Česko má po roce opět wimbledonskou šampionku! Na trůnu nejprestižnějšího grandslamu střídá Barbora Krejčíková loňskou vítězku Markétu Vondroušovou. Krejčíková v sobotním finále ve třech setech zdolala italskou finalistku turnaje Jasmine Paolinovou. 

Pro Krejčíkovou to je mimořádně emotivní vítězství, protože tak napodobila svou mentorku Janu Novotnou, wimbledonskou vítězku z roku 1998, která před sedmi lety podlehla zákeřné rakovině. 

Letošní wimbledonská šampionka se do finále dostala po semifinálovém obratu v duelu s kazašskou čtyřkou světového žebříčku Jelenou Rybakinovou. V dnešním finále vyhrála první set 6:2, stejným poměrem ale zvládla druhé dějství Paoliniová. Bylo tak jasné, že rozhodne třetí sada. Dlouho byla vyrovnaná, česká tenistka ale nakonec získala rozhodující brejk a ten proměnila v celkové vítězství na travnatém grandslamu. 

Brněnská rodačka, která žije v Ivančicích, už jeden singlový grandslamový titul na kontě měla. Před třemi lety zvítězila na antukovém French Open v Paříži. Ve čtyřhře získala všechny čtyři grandslamy ve dvojici s Kateřinou Siniakovou, společně se také v Tokiu staly olympijskými vítězkami. 

Nejnovější zprávy