Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Cimický je v nemocnici. Po údajném předávkování léky má být ve vážném stavu

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Cimický je v nemocnici. Po údajném předávkování léky má být ve vážném stavu

Lenka Kučerová

21. října 2023 22:02

Jan Cimický (autor: Matěj Baťha)

Psychiatr Jan Cimický, který čelí obviněním z 39 případů vydírání a znásilnění, byl hospitalizován v nemocnici. Server Blesk uvedl, že se nachází v vážném stavu na jednotce intenzivní péče (ARO) v nemocnici ve Střešovicích.

Podle Blesku se Cimický nachází na Lůžkovém resuscitačním oddělení ICU B. Sčkoli nejsou k dispozici podrobnější informace o jeho zdravotním stavu, údajně se předávkoval léky, a to dva týdny před plánovaným hlavním soudním líčením, které bylo stanoveno na 7. listopadu.

Původně byl Jan Cimický stíhán policií v souvislosti s 28 případy znásilnění a vydírání, v nichž byly postiženy pacientky i další ženy. Obžaloba byla poprvé navržena v říjnu loňského roku, ale státní zastupitelství ji vrátilo s ohledem na možné promlčení. To vedlo k potřebě identifikovat další postižené ženy, aby bylo možné pokračovat v trestním stíhání.

Jan Cimický veřejně odmítl obvinění a oznámil, že hodlá aktivně obhajovat svou nevinu, ačkoli tato obhajoba kvůli lékařskému tajemství a respektu k pacientům nebude veřejná. Vývoj této kauzy vyvolal širokou pozornost v rámci veřejného prostoru.

Jan Cimický působil jako psychiatr v Psychiatrické léčebně v Bohnicích a provozoval také vlastní soukromé zdravotní centrum. Kromě toho se věnoval literární činnosti a spolupracoval s médii. Původně měl být vyznamenán medailí Za zásluhy o stát v oblasti kultury prezidentem Milošem Zemanem v roce 2021, ale kvůli probíhající kauze se rozhodl toto vyznamenání nepřijmout.

Nejnovější zprávy