Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 24. září 2024

Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Cizí bojové vrtulníky NAD ČESKEM! Lidi to vyděsilo

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Cizí bojové vrtulníky NAD ČESKEM! Lidi to vyděsilo

Jana Procházková

10. listopadu 2023 13:18

Hughes AH-64 Apache

Několik vojenských bojových vrtulníků vzbudilo v obyvatelích Kladrub u Stříbra a také v obyvatelích pražských Řep obavy, když ve středu odpoledne proletěly nad jejich hlavami. Nejednalo o české vojenské stroje.

Několik vojenských bojových vrtulníků, které proletěly nad pražskými Řepy a Kladruby na Tachovsku, vzbudilo obavy a strach mezi místními obyvateli. Na situaci upozornil web TN.cz.

Lidé popisovali hluk a vyjadřovali obavy z přítomnosti vrtulníků. "Letělo tam plno vrtulníků, lidé byli vyděšeni," sdělila čtenářka Veronika Kozáková zmíněnému serveru.

Tisková mluvčí velitelství Vzdušných sil AČR, Zuzana Sekaninová, potvrdila, že vrtulníky, které vzbudily pozornost nad městskou částí Řepy a Kladrubami, byly amerického původu a jednalo se o stroje typu AH-64 Apache a CH-47 Chinook. Tyto stroje jsou v provozu několika zemí, včetně Nizozemska, Spojeného království a Spojených států amerických.

Českou republiku vrtulníky opustily na západě země ve 13:50. "Jednalo se o let z civilního letiště (Ruzyně), podle civilních pravidel letu, pod službou Letového informačního střediska," doplnila Sekaninová.

Nejnovější zprávy