Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 1. července 2024

Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie

Co se zbylými financemi na kampaň? Petr Pavel řekl, kde peníze skončily

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Co se zbylými financemi na kampaň? Petr Pavel řekl, kde peníze skončily

Lenka Kučerová

7. září 2023 12:43

Petr Pavel

Prezident Petr Pavel rozhodl alokovat nevyužitou částku ve výši 2,35 milionu korun na podporu volební kampaně pro sedm různých sociálních, zdravotních a jinak prospěšných organizací, převážně v regionech s ekonomickými problémy. Hrad to napsal v tiskovém prohlášení.

Finanční prostředky byly přiděleny organizacím Charita Hlučín, Charita Most, Klubíčko Cheb, Linka bezpečí, Nadační fond Modrá rybka, Naděje pro všechny a Res vitae. Každá z těchto organizací obdržela částku přesahující 335 000 korun. 

Cílem prezidenta Pavla je posílit spolupráci s regiony a podporovat oblasti, které čelí strukturálním problémům a často jsou zanedbávány. Během svých předchozích návštěv těchto regionů se zajímal o konkrétní potřeby místních obyvatel, možnosti rozvoje a posílení sociální soudržnosti.

Přidělené finanční prostředky budou využity k podpoře dětí v krizových situacích nebo ohrožení, k rozvoji vzdělání dětí s postižením a jejich rodičů, a také k propojení formálního a neformálního vzdělávání v souladu se Strategií vzdělávací politiky České republiky do roku 2030+. 
 

 
 

Nejnovější zprávy