Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 5. října 2024

Svátek slaví Eliška, zítra Hanuš

ČT nemá odkud brát nebo sází na zkušenosti? Josef Kvasnička je nová tvář Událostí

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

ČT nemá odkud brát nebo sází na zkušenosti? Josef Kvasnička je nová tvář Událostí

Jana Procházková

6. prosince 2023 20:23

Josef Kvasnička (13. komnata, 2022)

V České televizi počínaje prosincem 2023 odstartovaly změny na postech moderátorů a vedoucích oddělení. Z hlavní zpravodajské relace Události opustil Michal Kubal, který se stal novým šéfem zpravodajství, kde vystřídal Petra Mrzenu. Jakub Železný odešel kvůli zdraví. Na obrazovkách proto nyní více uvidíme dosud regionálního redaktora Josefa Kvasničku.  

Odchod Michala Kubala by ze zpravodajského pořadu Události či Události a komentáře byl dozajista velkou ztrátou pro Českou televizi. Jeho zkušenosti a profesionalita bude jen ztěží někým nahrazena. Změnu oznámila redakce Newsroomu ČT24 na sociální síti X.

V příspěvku bohužel nebylo zmíněno, zda Josef Kvasnička někoho nahrazuje a nebo tým rozšiřuje. 

Od tohoto měsíce začne dlouholetý zlínský reportér Josef Kvasnička moderovat hlavní zpravodajskou relaci České televize s názvem Události. Tereza Řezníčková, dosavadní moderátorka zpravodajských pořadů, převezme moderaci diskusního pořadu Události, komentáře.

Když sledujeme tyto změny, nabízí se otázka, má možnosti Česká televize, odkud nabrat pro hlavní zpravodajskou relaci nové tváře? Vychovat si kvalitního "zprávaře" chce čas, a dozajista moderátora tak důležité relace, jakou jsou Události je ještě těžší. Lze tedy kroky nového vedení ČT chápat pozitivně?

Události dosud uváděli tito lidé ve dvojicích Marcela Augustová, Barbora Kroužková, Jana Peroutková, Michal Kubal, Martin Řezníček a Jakub Železný. V moderování Událostí, komentářů se dosud střídali Kroužková, Peroutková, Kubal, Řezníček, Železný a Daniel Takáč.  

Novým šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky České televize se nedávno stal Kubal. Nahradil tak Petra Mrzenu, který od listopadu vede celou divizi zpravodajství po Zdeňkovi Šámalovi. Šámal opustil spolu s bývalým generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem, kterého v říjnu ve funkci nahradil Jan Souček.

Nejnovější zprávy