Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Čtvrteční počasí: Česko potrápí silný vítr. Sněžit bude níže než včera

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Čtvrteční počasí: Česko potrápí silný vítr. Sněžit bude níže než včera

Andrea Malá

4. ledna 2024 9:53

Ilustrační fotografie.

Česko čeká teplý, deštivý a zejména větrný den. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) před silným větrem varuje především v Čechách. Na mnoha místech je nadále aktuální také hrozba povodní. 

Podle meteorologů už dnes bude chladněji než včera, kdy v Lednici atakovala teplota 14 stupňů. Projeví se to i na hranici sněžení, která z hřebenů hor klesne nejprve na 1000 metrů a později až na 700 metrů. 

"Hlavně na horách může být srážek poměrně dost, i když uvidíme, jak to nakonec dopadne. Včerejší a noční srážky lokální modely zejména na Šumavě značně nadhodnotily," uvedl ČHMÚ na sociální síti X.

Od dnešních 7:00 až do 22 hodin každopádně platí výstraha před silným větrem pro jižní polovinu Čech. Meteorologové očekávají, že v nárazech dosáhne rychlosti překračující 65 kilometrů za hodinu. 

Kterých oblastí se týká výstraha před silným větrem?

Hlavní město Praha, Středočeský kraj (Benešov, Beroun, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Čáslav, Černošice, Český Brod, Dobříš, Hořovice, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Příbram, Rakovník, Říčany, Sedlčany, Vlašim, Votice), Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj (Kadaň, Podbořany), Pardubický kraj, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj (Znojmo)

Nejnovější zprávy