Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 25. září 2024

Svátek slaví Zlata, zítra Andrea

Do Česka přijede příští týden Ursula von der Leyenová

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Do Česka přijede příští týden Ursula von der Leyenová

Lenka Kučerová

22. září 2023 16:30

Ursula von der Leyenová

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová má v plánu příští týden navštívit Českou republiku. V úterý 26. září se setká v Praze s premiérem Petrem Fialou a také se zúčastní konference Green Deal Summit. Vyplývá to z oficiálního oznámení zveřejněného na webových stránkách Evropské komise.

Green Deal, česky "Zelená dohoda," je klíčová iniciativa Evropské unie (EU) zaměřená na ekologickou a udržitelnou transformaci evropského hospodářství a společnosti. Tato strategie byla představena Evropskou komisí v prosinci 2019 a má za cíl dosáhnout klimatické neutrality EU do roku 2050.

EU si stanovila ambiciózní cíl stát se do roku 2050 klimaticky neutrální, což znamená, že by měla emise skleníkových plynů snížit na minimum a kompenzovat zbývající emise pomocí opatření, jako jsou zalesňování.

Hlavním záměrem Zelené dohody je snížit emise skleníkových plynů a zvýšit udržitelnost v oblastech, jako jsou energetika, průmysl, doprava, zemědělství a ochrana životního prostředí. 

Legislativní balíček obsahuje návrhy na snížení emisí CO2 o 55 % do roku 2030 ve srovnání s rokem 1990. K tomu patří revize existujících právních předpisů týkajících se energetiky, dopravy, průmyslu atd.
 

Nejnovější zprávy