Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Fiala oznámil namátkové kontroly na hranicích se Slovenskem. Kvůli migraci

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Fiala oznámil namátkové kontroly na hranicích se Slovenskem. Kvůli migraci

Andrea Malá

3. října 2023 12:43

Petr Fiala /ODS/

Česko zavádí kvůli migraci namátkové kontroly na hranicích se Slovenskem, oznámil premiér Petr Fiala (ODS). Podle jeho slov tak bude ještě lépe zajištěna bezpečnost českých občanů.

"Od půlnoci zavádíme namátkové kontroly na hranicích se Slovenskem. Opatření koordinujeme s Polskem, které zavádí podobné kontroly, Slovenskem i dalšími sousedními zeměmi," uvedl Fiala na síti X.

Premiér připomněl, že počty nelegálních migrantů do EU začínají opět růst. "Nebereme to na lehkou váhu a rychle reagujeme na vzniklou situaci. Díky kontrolám budeme schopni ještě lépe zajišťovat bezpečnost našich občanů. Aktivně bojujeme především proti převaděčům a obchodníkům s lidským neštěstím," dodal.

Migrace byla i jedním z témat sobotních parlamentních voleb na Slovensku. Smer-SD získal 22,95 procenta hlasů a 42 křesel, druhé Progresivní Slovensko předčil bez jedné setiny o pět procent a rovněž o deset mandátů v Národní radě. 27 poslanců bude mít třetí Hlas-SD, který obdržel 14,7 procenta hlasů.

Sedmiprocentní limit pro koalice překonali OĽANO a přátelé se ziskem 8,9 procenta hlasů. Pět procent nutných pro vstup do parlamentu pak překročily subjekty KDH (6,82 %), SaS (6,32 %) a SNS (5,63 %). 

Nejnovější zprávy