Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 24. září 2024

Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Kam vyrazit po škole s dětmi? 10 tipů na podzimní venkovní aktivity

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Kam vyrazit po škole s dětmi? 10 tipů na podzimní venkovní aktivity

Lenka Kučerová

22. října 2023 18:22

Podzimní počasí

Ač se to na první pohled možná nezdá, podzim je skvělý čas na venkovní aktivity s dětmi. Sestavili jsme seznam deseti tipů, jak trávit čas s ratolestmi a vychutnat krásu podzimní přírody.

1) Podzimní procházky: Podzim je obdobím, kdy stromy přecházejí do různých odstínů červené, oranžové a hnědé. Vyrazte na procházku do blízkého parku nebo lesa a pozorujte společně s dětmi padající listí. Zkusíte-li najít různobarevné listy, můžete si s dětmi udělat sbírku.

2) Houbaření: Podzim je také dobou, kdy začínají růst houby. S dětmi se vydejte na houbaření a pokuste se najít jedlé houby. Nezapomeňte na bezpečnostní pravidla a zkontrolujte, zda jsou houby skutečně jedlé.

3) Kempování: I přes chladnější počasí můžete strávit víkend kempováním v přírodě. Vytáhněte spacáky, postavte stan a učte děti základy přežití v přírodě.

4) Podzimní pikniky: Uvařte si teplou polévku, udělejte si horký čaj a vyrazte na podzimní piknik. K sezení na dece si můžete s dětmi vzít hrušky nebo jablka.

5) Skákání do kaluží: Podzim znamená deštivější počasí, což poskytuje dokonalou příležitost k tomu, aby se děti mohly pořádně vyblbnout. Dejte jim na sebe nepromočitelné oblečení a nechte je skákat do kaluží.

6) Pomoc v zahradě: Podzim je také dobou sklizně. Zapojte děti do péče o zahradu – mohou pomáhat při sběru ovoce, zeleniny nebo dokonce při sázení jarních cibulí.

7) Fotografický výlet: Dejte dětem fotoaparáty (nebo použijte své mobilní telefony) a vydejte se na fotografický výlet. Vyzvěte je, aby zachytily krásu podzimní krajiny, barevné listy a zajímavé detaily.

8) Hry venku: Zahrajte si venkovní hry, jako je přebíhání, schovávaná nebo frisbee. Podzimní vzduch a chladnější počasí mohou být pro fyzickou aktivitu skvělou motivací.

9) Procházky v dešti: Nechte děti prozkoumávat různé druhy deštivého počasí. Dešťové kapky, louže a mlha mohou poskytovat fascinující zážitky.

10) Kreslení v přírodě: Vezměte s sebou kreslící potřeby a dopřejte dětem čas na to, aby zachytily krásu podzimní krajiny na papíře. Můžete jim také ukázat, jak vytvářet stíny a odstíny pomocí pastelových kreseb.

Nejnovější zprávy