Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Kdo je nejbohatší Čech? Nový žebříček ukázal realitu! Babiš ji neuslyší rád

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Kdo je nejbohatší Čech? Nový žebříček ukázal realitu! Babiš ji neuslyší rád

Andrea Malá

2. září 2024 12:38

Andrej Babiš

Nejbohatším Čechem je Daniel Křetínský, který si meziročně výrazně polepšil z 217 na 390 miliard korun. Na čele vystřídal Renátu Kellnerovou, jejíž majetek má hodnotu 350 miliard korun. O 50 miliard si naopak pohoršil expremiér Andrej Babiš. Vyplývá to z pravidelného žebříčku týdeníku Euro. 

Křetínského majetek je koncentrován zejména ve společnosti EP Corporate Group, kde drží zhruba 90 procent. Nejdůležitější součástí je Energetický a průmyslový holding (EPH), z jehož úspěchu těží i spoluzakladatel investiční skupiny J&T Patrik Tkáč, který se v žebříčku posunul na třetí místo s odhadovanou výší majetku 260 miliard korun.

Čtvrté místo mezi nejbohatšími Čechy drží zakladatel investiční skupiny KKCG Karel Komárek, jehož majetek v hodnotě 170 miliard korun se meziročně nezměnil. Pátý je majitel skupiny Sev.en Pavel Tykač, který si s Křetínským konkuruje v energetice i ve fotbale, protože oba vlastní pražská "S". 

Na šesté příčce se umístil Radovan Vítek z realitní skupiny CPI, ačkoliv si meziročně pohoršil o 22 miliard na 132 miliard korun. Sedmý je expremiér Andrej Babiš, jemuž momentálně škodí aktuální vývoj v oborech, kde působí Agrofert. 

Osmé místo zaujal zbrojař Michal Strnad (Czechoslovak Group), který si polepšil o více než 20 miliard na 56 miliard korun. Peněžně si polepšil i devátý vlastník ocelářské skupiny Moravia Steel Tomáš Chrenek. Desítku uzavírá Jozef Tkáč z J&T Finance Group s majetkem v hodnotě 53 miliard korun. 

Nejnovější zprávy