Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 7. července 2024

Svátek slaví Bohuslava, zítra Nora

Klausova "falešná" omluva? Pohřeb Schwarzenberga vynechal a byl jinde!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Klausova "falešná" omluva? Pohřeb Schwarzenberga vynechal a byl jinde!

Andrea Malá

10. prosince 2023 15:44

Václav Klaus

V katedrále svatého Víta včera nechyběli prezident Petr Pavel a jeho předchůdce Miloš Zeman. Další žijící exprezident Václav Klaus nedorazil, což předem avizoval. Jako důvod uvedl nedávnou nemoc. 

Exprezident Klaus rád používá slovíčko, že je něco falešné. Přiznejme si však, že jeho vlastní omluvenka ze sobotního posledního rozloučení se Schwarzenbergem nebyla úplně pravdivá.

Někdejší politik se totiž omluvil, protože se podle slov mluvčího hodlal zotavovat z covidu. Nakonec byl však včera přistižen na zahájení zimní sezóny ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších, o jeho přítomnosti informoval deník Aha!.

Bývalá hlava státu byla konfrontována s těmito zjištěními. "Není důvod, abych tam chodil," řekl dvaaosmdesátiletý exprezident k neúčasti na rozloučení ve vysílání Rádia Impuls a dodal, že se Schwarzenbergem nebyli přátelé. 

Klaus byl s covidem hospitalizován na infekčním oddělení Ústřední vojenské nemocnice. Mimo vrcholnou politiku je deset let, v březnu 2013 skončil po deseti letech ve funkci prezidenta republiky. Předtím byl mezi lety 1992 až 1998 předsedou vlády. 

Nejnovější zprávy