Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Kolemjdoucí hrdinkou! Záchranáři poděkovali za pomoc při zásahu na Národní třídě

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Kolemjdoucí hrdinkou! Záchranáři poděkovali za pomoc při zásahu na Národní třídě

Andrea Malá

6. prosince 2023 15:55

Tramvaj srazila na Národní třídě tři chodce. (5.12.2023)

Dramatický zásah z úterního večera mají za sebou pražští záchranáři. A nejen oni, jak uvedla zdravotnická záchranná služba z hlavního města. Pomohla jim totiž kolemjdoucí. V péči lékařů skončili po srážce s tramvají tři zranění lidé. 

"Chtěli bychom moc poděkovat neznámé, mladé lékařce z ARO (nevíme jakého) za pomoc. První RZP posádka byla na místě za minutu a než dojely další, opravdu nesmírně nám pomohla s resuscitací zraněného muže," uvedli záchranáři na sociální síti X.

Pražští záchranáři o nehodě informovali v úterý po půl šesté s tím, že na místě byli za minutu od tísňového volání. Podle prvotních informací se měli dva chodci nacházet ve vážném stavu, přičemž jeden z nich zůstal zaklíněný.

Vážná mnohočetná poranění utrpěli muž a žena ve věku kolem 60 let. Muž musel být resuscitován, oba pacienti byli připojeni k umělé plicní ventilaci. Žena ve věku kolem 30 let utrpěla úraz hlavy. 

Tramvajové linky 2, 9, 18 a 22 byly vedeny po objízdných trasách kvůli omezení provozu v úseku mezi Lazarskou a Národním divadlem. Dopravní podnik apeloval na Pražany, aby v centru využili cestování metrem. 

Nejnovější zprávy