Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 21. září 2024

Svátek slaví Matouš, zítra Darina

Kvalifikaci na VC Singapuru Formule 1 vyhrál Carlos Sainz, Red Bully se nedostaly letos poprvé do Q3

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Kvalifikaci na VC Singapuru Formule 1 vyhrál Carlos Sainz, Red Bully se nedostaly letos poprvé do Q3

Nikola Horáková

16. září 2023 18:23

Carlos Sainz jr. s fanoušky

V Singapuru jsme byli svědky velmi zajímavé kvalifikace. Už v závěru Q1 došlo k tvrdé havárii Lance Strolla, načež doplatil Oscar Piastri, protože McLaren má tento víkend skvělé tempo. Red Bull potvrdily, že singapurský okruh jim nesedí, což se projevilo konečným výsledkem, kdy oba jejich vozy skončily v Q2. Z pole position se nakonec mohl radovat Carlos Sainz.

První část kvalifikace přinesla veliké drama v podobě veliké nehody Lance Strolla, který ztratil kontrolu nad svým autem v poslední rychlé zatáčce a narazil do bariéry, od které se odrazil a skončil v protisměru na začátku cílové rovinky. 

O drama ve druhé části se postaraly oba Red Bully, které se nedostaly do Q3 a potvrdili tak své obavy, že jim singapurský okruh vůbec nesedí. Do třetí části se nedostaly poprvé od Ruska 2018. 

Kvalifikaci vyhrál Carlos Sainz na Ferrari, který tak získal již druhé pole position v řadě. Za ním odstaruje z druhho místa George Russell s Mercedesem a třetí vyrazí Sainzův týmový kolega Charles Leclerc. 

"Je to trochu podobné jako v Monze. Od prvního tréninku se tu cítím dobře. Ve třetí části kvalifikace jsem se soustředil, abych neudělal žádnou chybu a zajel to čistě. Bylo by úžasné sesadit Red Bull. Určitě je to náš cíl a zítra zkusíme zvítězit. Dám do toho vše jako v Monze a snad to bude stačit," řekl Sainz v rozhovoru po kvalifikaci.

Nejnovější zprávy