Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 8. září 2024

Svátek slaví Mariana, zítra Daniela

Letní předpověď: Počasí bude proměnlivé, předpokládají meteorologové!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Letní předpověď: Počasí bude proměnlivé, předpokládají meteorologové!

Andrea Malá

18. července 2024 10:15

Počasí, ilustrační fotografie.

V Česku má pokračovat střídání chladnějších a teplejších epizod v průběhu letních prázdnin. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pravidelném měsíčním výhledu. 

Meteorologové očekávají, že aktuální týden skončí - stejně jako ten předchozí - jako silně nadnormální z hlediska teplot. "V následujícím týdnu se však ochladí a průměrné teploty klesnou k dlouhodobému normálu nebo lehce pod něj. V maximech bude nejčastěji kolem 25 °C a zejména noci budou chladnější a snesitelnější," uvedli ve výhledu. 

I poté se maxima budou nejspíše pohybovat kolem dlouhodobého normálu v rozmezí od 24 do 29 stupňů. Možné jsou však kratší tropické epizody. Celé období do 11. srpna bude nejpravděpodobněji v průměru normální nebo slabě nadnormální.

Co se týká srážek, počítá se s normálním nebo lehce sušším obdobím. "Týdenní srážkové úhrny by se měly pohybovat do nebo kolem 10 mm. Teprve druhý srpnový týden by měl být opět srážkově lehce bohatší (předpokládaný úhrn mezi 15 a 25 mm), i když stále s největší pravděpodobností zůstane průměrný, stejně jako celé předpovídané období," dodali meteorologové. 

Nejnovější zprávy