Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 24. září 2024

Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Listopadové počasí: Jak bude v následujících týdnech?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Listopadové počasí: Jak bude v následujících týdnech?

Andrea Malá

31. října 2023 9:06

Podzimní počasí

Říjen, během kterého atakovaly teploty i tropické hodnoty, pomalu končí a na dveře klepe listopad. Jaké počasí přinese jedenáctý kalendářní měsíc letošního roku? Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) to nastiňuje v dlouhodobém výhledu. 

Aktuální výhled se týká čtyř týdnů mezi pondělím 30. října a nedělí 26. listopadu. Co se týká teplot, očekávají meteorologové průměrné až slabě nadprůměrné období. Nejtepleji bude na jeho začátku, postupem času se bude ochlazovat.

"První týden ale nadprůměrný, průměrné minimální noční teploty se budou pohybovat kolem 7 °C, přechodně i kolem 11 °C, v sobotu jen kolem 4 °C. Maximální denní teploty budou kolem 13 °C, zpočátku i kolem 17 °C. Další týdny budou pravděpodobně již teplotně průměrné s minimálními teplotami v posledním týdnu kolem 0 °C a nejvyššími kolem 5 °C," napsali.

Co se týká srážek, půjde o průměrné až nadprůměrné období. Úhrny v jednotlivých týdnech budou většinou kolem 10 milimetrů. "První týden bude ale nadprůměrný s úhrnem i přes 20 mm," dodali meteorologové. 

Nejnovější zprávy