Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 24. září 2024

Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Listopadové počasí: Meteorologové naznačili, jak bude do konce měsíce

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Listopadové počasí: Meteorologové naznačili, jak bude do konce měsíce

Andrea Malá

6. listopadu 2023 21:41

Ilustrační fotografie.

Dnes začalo čtyřtýdenní období, které bude podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude z pohledu teplot i srážek normální. Co přinesou jednotlivé týdny? 

Probíhající týden bude teplotně průměrný, přičemž jeho začátek bude teplejší, než bývá obvyklé. Maxima lokálně vystoupají k 15 °C. Jak se bude blížit víkend, ochladí se. Minimální teploty se pak během něj dostanou k nule.

Následně se mají podle meteorologů střídat týdny s průměrnými a lehce nadprůměrnými teplotami. Větší a trvalejší ochlazení je nepravděpodobné. "V poslední listopadové dekádě a na počátku prosince, lze v konzistenci s klimatologickým normálem předpokládat průměrné noční minimální teploty kolem bodu mrazu, během některých nocí krátkodobě i hlouběji pod 0 °C, v maximech bude nejpravděpodobněji mezi 3 až 7 °C," uvedl ČHMÚ ve výhledu.

Srážkově má být období do 20. listopadu spíše průměrné nebo podprůměrné. I třetí listopadová dekáda bude s velkou pravděpodobností průměrná.

"Naopak přelom měsíce by mohl být opět na srážky spíše bohatší, i když stále spíše průměrný nebo lehce nadprůměrný. Žádné z předpovídaných období by nemělo být na srážky tak bohaté, jako byl uplynulý týden," dodali meteorologové. 

Nejnovější zprávy