Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Lyžařské areály v ČR jsou plné. Bez ohledu na vysoké ceny

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Lyžařské areály v ČR jsou plné. Bez ohledu na vysoké ceny

Jana Procházková

9. prosince 2023 21:42

Ilustrační fotografie

Hory v Česku se těší masivní návštěvnosti díky zimnímu počasí a výborným lyžařským podmínkám. Desetitisíce lidí využívají příležitosti a vydaly se na svahy, což je na začátku prosince nevídaný zájem. Více než 50 lyžařských středisek je v provozu, hotely hlásí plné obsazení a sezóna začala brilantně i v půjčovnách, restauracích a lyžařských školách. Uvedla to TV Nova.

Lyžařské sjezdovky v Krkonoších lákají návštěvníky s průměrnou vrstvou sněhu dosahující 80 centimetrů. Pro ty, kteří se teprve učí lyžovat, jsou připraveny lyžařské školy, které nabízejí školení pro úplné začátečníky.

"Skvělá je variabilita terénu. Teď, když máme k dispozici všechny vleky, můžeme s klientem vyjet, kam je potřeba," řekl TV Nova Jiří Matějů z lyžařské školy v Peci pod Sněžkou.

Ski areály a sjezdovky Krkonoše

"Teď je to šest kilometrů sjezdovek, až do 22. prosince lyžujeme za vedlejší sezónu. Teď je to 810 korun, děti lyžují za polovic," řekl Jiří Gruntorád ze Skiareálu Lipno pro televizi. A podle Ziny Plchové ze skiareálu na Černé hoře lyžují na 15 kilometrech už i tam.

Jakub Janda ze skiareálu Černá hora – Pec pro TV Nova sdělil, že během hlavní lyžařské sezóny mohou dospělí zaplatit za denní skipas 1 290 korun, ale nákupem online mohou ušetřit významnou částku, a to více než 400 korun. Výhodnější jsou také rodinné skipasy. Pro ty, kdo si nepřinesou vlastní lyžařskou výbavu, je možnost půjčit si ji za cenu do pětistovky. Při občerstvení přímo na sjezdovce stojí párek v rohlíku 55 korun a polévku lze mít za stovku.

Parkoviště jsou plná a přírodní sníh umožňuje ideální podmínky pro lyžaře a běžkaře. Hotelové kapacity v Peci pod Sněžkou hlásí o 15 procent vyšší obsazenost než loni v prosinci, zejména v hotelech s nadstandardními službami. Horská služba hlásí ostrý začátek sezóny, přičemž první jízdy na sněhu probíhají bez vážnějších úrazů. Pokud plánujete pobyt na horách na konec roku, je vhodné rezervovat co nejdříve, protože obsazenost je již průměrně přes 90 procent.

Nejnovější zprávy