Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 6. října 2024

Svátek slaví Hanuš, zítra Justýna

Maryanne Trumpová Barryová (†86) bratra ostře kritizovala

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Maryanne Trumpová Barryová (†86) bratra ostře kritizovala

Adam Souček

14. listopadu 2023 19:46

Donald Trump

Maryanne Trumpová Barryová zemřela v pondělí ve věku 86 let. Maryanne byla bratrovým ochráncem, ale také kritikem. "Donald je krutý," nechala se Barryová, bývalá federální soudkyně, slyšet v komentářích, které byly vůči jejímu bratrovi ostře kritické.

"Maryanne Trumpová Barryová, starší sestra bývalého prezidenta Trumpa a bývalá federální soudkyně, zemřela ve věku 86 let," informuje účet sítě X Breaking News. V pondělí baly nalezena mrtvá ve svém domě na newyorském Manhattanu.

Barryová byla nalezena ve svém bytě na Páté avenue v pondělí kolem čtvrté hodiny ranní, uvádí ABC News s odvoláním na zdroje, podle nichž nebyly zjištěny žádné známky traumatu nebo cizího zavinění.

Barryovou poprvé jmenoval prezident Ronald Reagan do funkce soudkyně okresního soudu USA pro okres New Jersey v roce 1983. V roce 1999 ji prezident Bill Clinton, jmenoval členkou amerického odvolacího soudu pro třetí obvod, informuje People.

Z funkce soudkyně odešla v souvislosti s vyšetřováním, zda se spolu se svým otcem Fredem Trumpem a sourozenci nezúčastnila údajných daňových a finančních podvodů. Vyšetřování bylo nakonec uzavřeno.

Nejmladší bratr bývalého prezidenta Robert Trump zemřel v srpnu 2020 ve věku 71 let. Jeho druhý bratr, Fred Trump mladší, zemřel na infarkt v září 1981 ve věku 42 let. Trump má také 81letou sestru Elizabeth Trumpovou Grauovou.

Barryová se v roce 2020 dostala na titulní stránky novin, když její neteř Mary Trumpová zveřejnila tajně nahraný zvukový záznam, v němž svého bratra ostře kritizovala.

Nejnovější zprávy