Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 1. července 2024

Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie

Miloš Zeman neuspěl! Od soudu odešel s nepořízenou!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Miloš Zeman neuspěl! Od soudu odešel s nepořízenou!

Lenka Kučerová

28. května 2024 20:01

Miloš Zeman

Jeden z pražských obvodních soudů v úterý rozhodl, že psychatrička Džamila Stehlíková se nemusí omlouvat exprezidentovi Miloši Zemanovi za výroky o jeho zdravotním stavu během předloňské hospitalizace v pražské Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN).

Soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 3 Dáša Vítková podle webu novinky.cz uvedla, že Stehlíková prokázala pravdivost svých hodnotících soudů, které vynesla na základě veřejně dostupných informačních zdrojů a dalších podkladů. 

"Právo na ochranu osobnosti se týká i politiků a veřejných činitelů, měřítka jsou však mnohem měkčí ve prospěch původců výroků," konstatovala soudkyně s tím, že veřejně známé osoby musí počítat s větším zájmem veřejnosti. Vítková také připomněla Zemanovy vulgární výstupy směrem k veřejnosti či médiím. 

Soud začal Zemanovu žalobu kvůli výrokům Stehlíkové o prezidentově zdraví řešit předloni v září. Stehlíková se na svém blogu i v médiích mimo jiné zmínila, že prezidenta postihl metabolický rozvrat kvůli alkoholické jaterní cirhóze. Lékařka u soudu uvedla, že za jejími žalovanými výroky o Zemanově zdraví stál dobrý úmysl - záchrana prezidentova života.

Zeman po Stehlíkové žádal omluvu a milion korun na Fond ohrožených dětí. 

Nejnovější zprávy