Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Mlhavé počasí. Meteorologové vydali VAROVÁNÍ pro noc na úterý

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Mlhavé počasí. Meteorologové vydali VAROVÁNÍ pro noc na úterý

Andrea Malá

18. prosince 2023 12:36

Ilustrační fotografie.

Meteorologové dnes varovali, že od pondělního večera až do úterního odpoledne se budou v Česku tvořit mlhy, které mohou být i mrznoucí. Platí proto výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

"Nejčetnější budou na Moravě, kde se budou tvořit místy. Ojediněle je pak očekáváme i v Čechách, zejména v severních a severovýchodních," uvedli meteorologové na síti X.

Upozornili, že při mlze a v blízkosti vodních toků může vznikat námraza, která způsobí kluzkost vozovek, která může zejména v zastíněných lokalitách přetrvávat po většinu dne. "Během úterního dopoledne se budou mlhy většinou rozpouštět, nejdéle se opět udrží na střední Moravě," dodali.

Kterých oblastí se výstraha týká?

Středočeský kraj (Lysá nad Labem, Mělník, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Nymburk, Poděbrady), Ústecký kraj (Litoměřice, Roudnice nad Labem), Liberecký kraj (Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Jilemnice, Liberec, Nový Bor, Semily, Tanvald, Turnov, Železný Brod), Královéhradecký kraj, Pardubický kraj (Holice, Pardubice, Přelouč), Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj (Hranice, Lipník nad Bečvou, Litovel, Mohelnice, Olomouc, Prostějov, Přerov, Šternberk, Šumperk, Uničov, Zábřeh), Zlínský kraj

Nejnovější zprávy