Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Mrazivé počasí se nás nepustí. Začíná platit nová výstraha

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Mrazivé počasí se nás nepustí. Začíná platit nová výstraha

Andrea Malá

18. ledna 2024 9:01

Ilustrační fotografie.

Česko v uplynulých hodinách potrápila ledovka, která byla místy i velmi silná. Hrozily proto velké potíže v dopravě a energetice. Dnes se situace zlepší jen malinko, nadále totiž platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Úderem čtvrteční 9. hodiny totiž začala platit výstraha před náledím, které se bude lokálně tvořit při poklesu teplot pod bod mrazu. 

Hrozí nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí, problémy v dopravě a větší množství nehod kvůli neošetřeným komunikacím. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně.

Předpověď počasí na čtvrtek:

Zataženo až oblačno, na většině území občas déšť, zpočátku místy mrznoucí, během dne přecházející od severozápadu ve sněžení, místy i vydatnějšího. Večer v severozápadní polovině Čech ustávání sněžení. Nejvyšší teploty 4 až 9 °C, na severu a severozápadě Čech a místy i na Moravě kolem 1 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C, na Šumavě až +5 °C. Během dne od severozápadu ochlazování. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní až severní. Místy vítr jen slabý proměnlivý do 3 m/s.

Nejnovější zprávy