Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

MS v hokeji 2024: Češi mají další výhru! Britům nasázeli čtyři góly

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

MS v hokeji 2024: Češi mají další výhru! Britům nasázeli čtyři góly

Andrea Malá

18. května 2024 23:19

Mistroství světa v ledním v hokeji v Praze

Z pohledu českého národního týmu to byl v sobotu pohodový večer. Proti Britům, kteří nikterak výrazně českým hráčům duel nezkomplikovali a umožnili jim bezstarostnou cestu za dalšími třemi body, tak svěřenci kouče Radima Rulíka v klidu došli k výhře 4:1. Tu navíc režíroval ten nejzkušenější z Čechů, samotný kapitán Roman Červenka, jenž zaznamenal čtyři asistence. Do utkání pak nastoupil i Martin Nečas, který teprve kolem sobotního poledne přiletěl ze zámoří, ovšem na své první body na turnaji si bude muset ještě počkat.

Pětadvacetiletého útočníka Martina Nečase našli čeští fanoušci ve druhé formaci po boku Ondřeje Paláta a Davida Tomáška. David Kubalík se tak posunul do třetí formace a ze sestavy oproti předešlým zápasům vypadl David Kämpf. Ani tyto všechny změny nezanechaly na českém mužstvu nijak výrazné následky. Od úvodního buly to totiž byli právě Češi, kteří opět diktovali tempo hry ke všeobecné spokojenosti opět zaplněné O2 Areny. 

Už po 15 vteřinách hry zahrozil Červenka k tyči branky, kterou hájil Bowns, tehdy ale právě britský muž s maskou ještě dokázal zakročit. Zakročil i proti dalšímu zakončení Červenky, ovšem u následné dorážky Sedláka už byl pozdě, 1:0. Na 2:0 se podařilo zvýšit díky přesné střele Jakuba Krejčíka, který tím navázal na své střelecké umění z letošního extraligového play-off v dresu Sparty. Nyní tak zaznamenal první přesnou trefu na tomto MS. V první třetině nemuselo zůstat jenom u dvou branek, jelikož obránce Hájek ještě trefil tyčku.

Čechům se vydařil i vstup do druhé dvacetiminutovky. Stačilo totiž, aby uběhlo pouhých 36 vteřin od začátku této části hry a bylo to 3:0. A opět u toho byl Roman Červenka, který sehrál přečíslení dva na jednoho se Sedlákem tak dokonale, že druhý jmenovaný skóroval. Brankář Lukáš Dostál pak přišel o čisté konto poté, co využil Kirkovu přihrávku Mosey. Do konce druhé třetiny se ale ještě představili Červenka se Sedlákem, když v jedné z přesilovek dopravili puk po ťukesu na jeden dotek na hokejku Ondřeje Kašeho a ten se tak postaral o gól.

Zápas už se pak jen dohrával, přičemž opět byl nejvýrazněji vidět kapitán Červenka snažící se o pátý bod v utkání, ale nestalo se tak ani po spolupráci s Jakubem Flekem, ani po zakončení z levého kruhu. Česká reprezentace má tak nyní na kontě 15 bodů a minimálně do zítra opět figuruje na prvním místě skupiny A.

Konečný výsledek zápasu na hokejovém MS v Praze a Ostravě (18.5.2024):

SKUPINA A (Praha):

Česko – Velká Británie 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky:
3. L. Sedlák (Červenka, Krejčík), 5. Krejčík (Gudas, Červenka), 21. L. Sedlák (Červenka, O. Kaše), 33. O. Kaše (L. Sedlák, Červenka) – 23. Mosey (Kirk, O'Connor). Rozhodčí: Pearce (Kan.), Tscherrig – Fuchs (oba Švýc.), Nikulainen (Fin.). Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. Diváci: 17 413 (vyprodáno)

Česko: Dostál – Gudas, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Hájek, D. Špaček – O. Kaše, L. Sedlák, Červenka – Nečas, Tomášek, Palát – M. Stránský, D. Voženílek, D. Kubalík – Flek, Kondelík, O. Beránek. Trenér: Rulík

Velká Británie: Bowns – D. Phillips, O'Connor, M. Richardson, Ruopp, Sam Jones, Halbert, Mosey, Batch – Curran, Perlini, Kirk – Dowd, Neilson, Lake – Betteridge, Lachowicz, Norris – Duggan, Davies, Critchlow. Trenér: P. Russell

Nejnovější zprávy