Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Musk si chtěl vystřelit ze Zelenského. Diskutující ho za jeho meme pořádně zpucovali

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Musk si chtěl vystřelit ze Zelenského. Diskutující ho za jeho meme pořádně zpucovali

Lenka Kučerová

3. října 2023 13:02

Elon Musk

Americký miliardář Elon Musk zveřejnil v pondělí na své sociální síti X meme s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Fotografii doprovází popis: "Když uběhlo pět minut a stále si nepožádal o pomoc za miliardu dolarů". Za vtípek ale schytal notnou dávku kritiky.

Na Muskův status podle agentury Reuters reagovaly tisíce lidí, přičemž většina z nich ho odsoudila. Podporu Ukrajině ze strany USA označovali za nutnou a připomínali Muskovi, že balíky vojenské pomoci pro Ukrajinu jsou i investicemi do amerického vojensko-průmyslového komplexu, tedy do ekonomiky USA.

Na sociálních sítích se objevily i meme s Muskem v hlavní roli, je v nich vyobrazen v uniformě vojáka ruské armády, jako pes na řetězu vedený ruským prezidentem Vladimirem Putinem či v póze jako Zelenskyj v původním memu, ale s popisem "Když uplyne pět minut a ty jsi ještě neřekl ani jednu hloupost".

Tento motiv využil ve své reakci i ukrajinský parlament, přičemž fotokoláž doplnil textem "Když ušlo pět minut a ty jsi nešířil ruskou propagandu".

Na Muskův "vtip" reagoval i předseda ukrajinského parlamentu Ruslan Stefančuk, který v narážce na dubnový neúspěšný start rakety SpaceX ke koláži s Muskem doplnil text: "Když ses pokoušel dobýt vesmír, ale cosi nevyšlo a ty jsi po pěti minutách po uši ve sra****".

Musk vlastní společnost SpaceX poskytující satelitní komunikační služby Starlink, které jsou životně důležité pro obranné úsilí Ukrajiny. Musková prohlášení v době války rozpoutané Ruskem však vedení v Kyjevě již vícekrát pobouřila. 

Před rokem dokonce předložil vlastní plán, podle kterého by se na ukrajinských územích okupovaných Ruskem měla konat nová referenda a Ukrajina by si měla zachovat neutrální status.

Nejnovější zprávy