Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 20. září 2024

Svátek slaví Oleg, zítra Matouš

Namol opilý šofér ohrozil řidiče na D1. Policisté se po dechové zkoušce nestačili divit

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Namol opilý šofér ohrozil řidiče na D1. Policisté se po dechové zkoušce nestačili divit

Andrea Malá

14. září 2023 21:41

Namol opilý šofér kamionu ohrozil řidiče na D1.

Svým očím nevěřili v pondělí dopoledne řidiči, kteří po D1 mířili na Prahu. Na životě je totiž ohrožoval kamion v protisměru. Jak se ukázalo po zásahu policistů, řidič byl namol opilý. 

K incidentu došlo u čerpací stanice na 185. kilometru ve směru na Prahu, kde se řidič kamionu pokusil vyjet nájezdem do protisměru. Podle policistů nezvládl soupravu napoprvé stočit do správného směru a na několik dlouhých desítek sekund zablokoval dálnici.

Video: Namol opilý řidič kamionu ohrozil řidiče na D1. | YouTube

Přítomní řidiči se zachovali duchapřítomně, takže se naštěstí nestalo nic vážného. Kamion po drobné kolizi se svodidly z místa odjel. Na nejbližším exitu sjel a po chvíli zastavil v Domašově, kde jej dostihli strážci zákona.

"Dechová zkouška třiapadesátiletého cizince s pozitivním výsledkem 4,1 promile ani nepotřebuje komentář. Požití alkoholu před jízdou doznal, výtisky z přístroje ale už nebyl schopen ani podepsat," řekl policejní mluvčí Pavel Šváb. 

Šofér se teď zpovídá z ohrožení pod vlivem návykové látky a obecného ohrožení z nedbalosti. Policie vyzvala řidiče, kteří s ní dosud nejsou ve spojení a cítili se jízdou kamionu ohroženi, aby se ozvali na lince 158.

Nejnovější zprávy