Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 1. července 2024

Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie

Neštěstí na Slovensku: Šestiletého chlapce zabila konstrukce fotbalové branky

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Neštěstí na Slovensku: Šestiletého chlapce zabila konstrukce fotbalové branky

Jana Procházková

4. října 2023 6:16

Ilustrační fotografie

V Košickém kraji došlo v úterý k neštěstí na fotbalovém hřišti v obci Iliašovce. Konstrukce branky na místě usmrtila šestiletého chlapce jménem Dávid. O této tragické události jako první informovala televize Markíza.

Starostka obce Anna Frankovičová potvrdila, že šlo o nešťastnou náhodu. Děti se pokusily branku zvednout a přesunout, avšak neudržely ji a těžká kovová konstrukce zasáhla jednoho z chlapců. "Podle dostupných informací byl chlapec na místě mrtev," uvedla televize.

Na místě zasahovala policie a na fotbalovém hřišti se seběhli také rodiče dětí, které zde hrály fotbal. „Rodiči lomcovaly emoce, křičeli a plakali,“ popsal situaci server tvnoviny.sk.

Starostka obce připustila, že zde děti hrály fotbal bez dozoru, ale také upozornila, že fotbalové hřiště je přístupné veřejnosti. "Na hřišti se měl odpoledne konat trénink, ale trenér se nemohl dostavit, a trénink byl zrušen," uvedla televize.

"Posádka leteckých záchranářů z Popradu byla požádána o urgentní let do obce Iliašovce kvůli dětskému pacientovi. Bohužel, během letu byli záchranáři odvoláni kvůli zraněním, která byla nekompatibilní se životem," sdělila mluvčí leteckých záchranářů Zuzana Hopjaková.

Nejnovější zprávy