Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 24. září 2024

Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Nevyzpytatelné počasí. Meteorologové ruší výstrahu před větrem, platí jiné varování

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Nevyzpytatelné počasí. Meteorologové ruší výstrahu před větrem, platí jiné varování

Andrea Malá

3. listopadu 2023 9:20

Ilustrační fotografie.

Česko od čtvrtečního poledne trápil v souvislosti s bouří Ciarán silný vítr. Tomu je ale konec, vyplývá z dnešní výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Meteorologové naopak varují před vydatným deštěm, který může zvednout hladiny vodních toků. 

Meteorologové dnes ráno vydali novou výstrahu, která mění tu předchozí, když ruší varování před větrem, ale zároveň upozorňuje na hrozbu vydatného deště v horských oblastech na severovýchodě území. 

"Během dnešního dne (3. 11.) a části noci na zítřek (4.11.) očekáváme v Orlických horách, v pohoří Králického Sněžníku, Rychlebských horách a v Jeseníkách i vydatnější srážky s celkovým úhrnem místy přes 50 mm za 24 hodin (včetně již spadlých)," uvedl ČHMÚ na sociální síti X.

Srážky mohou v nejvyšší partiích zmíněných pohoří přecházet ve sněhové a postupně ustávat. Vzhledem k vydatnosti srážek může u toků odvodňujících uvedené oblasti dojít k vzestupu hladin na první stupeň povodňové aktivity, dodali meteorologové. 

Kterých oblastí se výstraha týká?

Vydatný déšť: Královéhradecký kraj (Dobruška, Rychnov nad Kněžnou), Pardubický kraj (Králíky, Žamberk), Olomoucký kraj (Jeseník, Šumperk), Moravskoslezský kraj (Bruntál, Krnov, Rýmařov)

Povodňová bdělost: Královéhradecký kraj (Dobruška, Rychnov nad Kněžnou), Pardubický kraj (Králíky, Lanškroun, Moravská Třebová, Žamberk), Olomoucký kraj (Jeseník, Mohelnice, Šumperk, Zábřeh), Moravskoslezský kraj (Bruntál, Krnov, Rýmařov)

Nejnovější zprávy