Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Otevírací doba o Vánocích a na konci roku: Kdy si nenakoupíme?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Otevírací doba o Vánocích a na konci roku: Kdy si nenakoupíme?

Lenka Kučerová

20. prosince 2023 9:06

Ilustrační foto

Na Štědrý den budou obchody nad 200 metrů čtverečních otevřené pouze do 12:00, což nařizuje zákon o prodejní době. První a druhý svátek vánoční pak musí být obchody zcela uzavřené.
 

Obchody s plochou nad 200 metrů čtverečních budou mít možnost otevřít své dveře zákazníkům až od středy 27. prosince. Během následujících dní do soboty 30. prosince budou platit standardní otevírací doby. Avšak na Silvestra dojde opět k úpravám prodejní dob.

Dne 31. prosince budou obchody s potravinami uzavřeny dříve, obvykle mezi 17:00 až 19:00 hodinou. Zákon však nařizuje, že na Nový rok musí být obchody zavřené a mohou znovu otevřít až 2. ledna.

Největší nápor zákazníků se očekává v pátek a v sobotu před oběma svátky. Některé obchody, jako například Penny Market, však budou uzavřeny již 24. prosince.

Některé maloobchodní řetězce naopak před Vánoci prodlužují své otevírací doby, některé dokonce zůstanou otevřené pozdě večer v pátek.

Otevírací doba se vztahuje i na online supermarkety. Rohlík.cz bude mimořádně doručovat nákupy až do 23. prosince od 5:00 do půlnoci, na Štědrý den do 14:00. Doručování bude obnoveno od 26. prosince. Košík.cz bude doručovat až do 23. prosince večer, v Praze a okolí dokonce do půlnoci. 
 
 
 

Nejnovější zprávy