Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Pád ultralightu na Berounsku nepřežil starosta, potvrdila hejtmanka Pecková

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Pád ultralightu na Berounsku nepřežil starosta, potvrdila hejtmanka Pecková

Andrea Malá

13. září 2023 8:14

Pád ultralightu na Berounsku nepřežili dva lidé. (12.9.2023)

Tragická letecká nehoda na Berounsku získala ještě během úterý další smutný rozměr. Středočeská hejtmanka Petra Pecková na sociální síti potvrdila, že jednou ze dvou obětí pádu ultralightu je starosta Zaječova Vladimír Havlík. 

Pecková vysvětlila, že při mimořádné události vždy zjišťuje, zda někdo nepřišel o život. V úterý doufala, že pasažéři z letounu přežijí. "Bohužel jejich životy vyhasly. Jeden z nich byl starosta obce Zaječov," prozradila na X a vyjádřila upřímnou soustrast rodinám.

"Pan starosta Vladimír Havlík byl srdcař. Ačkoliv jsme neměli vždy stejný názor, on vždy obhajoval řešení, o kterém byl přesvědčen, že je nejlepší pro Zaječov. Byl i dlouholetý člen Komise pro spolupráci s městy a obcemi Středočeského kraje," dodala hejtmanka. 

K nehodě došlo u obce Tlustice, která se nachází dva kilometry severozápadně od Hořovic. Ze zveřejněných fotografií vyplývá, že stroj spadl na zahradu rodinného domu, kde se naštěstí nikomu dalšímu nic nestalo.

O incidentu informovali hasiči v úterý před půl jedenáctou. "Dvě osoby jsme museli z letadla vyprostit. Jejich zranění byla natolik vážná, ze jim na místě podlehly," uvedli zástupci záchranných složek.

Nyní probíhá vyšetřování letecké nehody, kterého se rovněž zúčastní inspektoři z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Nejnovější zprávy