Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 27. června 2024

Svátek slaví Ladislav, zítra Lubomír

Pastrňák míří na MS! Proti Kanadě by měl hrát i Pavel Zacha

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Pastrňák míří na MS! Proti Kanadě by měl hrát i Pavel Zacha

Andrea Malá

19. května 2024 20:05

David Pastrňák

Hned tři velké posily z NHL doplní národní tým na domácím mistrovství světa v hokeji v Praze. Dorazí největší česká hvězda současnosti, s Davidem Pastrňákem přijede i jeho spoluhráč z Bostonu Pavel Zacha. Martin Nečas z Caroliny již v sobotu nastoupil proti Velké Británii. 

Česko bude posily potřebovat, protože ho ještě čeká poslední zápas skupinové fáze, v němž si to svěřenci trenéra Radima Rulíka rozdají s Kanadou o lepší výchozí pozici pro vyřazovací boje. Zámořský tým vyzve reprezentace v úterý, ve čtvrtek pak bude následovat klíčový zápas turnaje, tedy čtvrtfinále. Tam se rozhodne, zdali bude národní tým hrát o medaili.

Zatímco Pastrňák už reprezentoval na několika mistrovstvích, přičemž má na kontě bronz před dvěma lety, jeho klubový spoluhráč Zacha měl dosud poměrně rozporuplný vztah k národnímu týmu. Pražský šampionát bude jeho první velkou akcí v seniorské reprezentaci.

Brankáři: 
Lukáš Dostál (Anaheim / NHL), Petr Mrázek (Chicago / NHL), Karel Vejmelka (Arizona / NHL)

Obránci: 
Michal Kempný (Sparta Praha), Radko Gudas (Anaheim / NHL), Jan Rutta (San Jose / NHL), Tomáš Kundrátek (Oceláři Třinec), Libor Hájek (Dynamo Pardubice), Jakub Krejčík (Sparta Praha), David Špaček (Iowa Wild / AHL)

Útočníci: 
Ondřej Beránek (Energie Karlovy Vary), Matěj Stránský (Davos / SUI), David Kämpf (Toronto / NHL), Roman Červenka (Rapperswil-Jona / SUI), David Tomášek (Färjestad / SWE), Jakub Flek (Kometa Brno), Jáchym Kondelík (Banes Motor České Budějovice), Ondřej Kaše (VERVA Litvínov), Dominik Kubalík (Ottawa / NHL), Martin Nečas (Carolina / NHL), Ondřej Palát (New Jersey / NHL), David Pastrňák (Boston / NHL) Lukáš Sedlák (Dynamo Pardubice), Daniel Voženílek (Oceláři Třinec), Pavel Zacha (Boston / NHL)

Nejnovější zprávy