Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Pavlův vánoční vzkaz: Prezident vyzval občany, aby mysleli na rodiny obětí útoku na FF UK

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Pavlův vánoční vzkaz: Prezident vyzval občany, aby mysleli na rodiny obětí útoku na FF UK

Andrea Malá

24. prosince 2023 14:45

Petr Pavel

Česko se vzpamatovává ze šoku, zahájil prezident Petr Pavel svůj vánoční vzkaz k občanům. Apeloval v něm na lidi, aby mysleli na rodiny obětí čtvrtečního útoku na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. 

"Česko se vzpamatovává ze šoku. Zpráva o tragédii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy přišla v předvánočním čase jako blesk z čistého nebe. Rodiny a přátelé obětí, stejně jako těch, kteří utrpěli vážná zranění, teď prožívají těžko představitelnou bolest. Nejsou bohužel sami," napsal Pavel na síti X.

"Každý den přicházíme z mnoha důvodů o své blízké. Je důležité, abychom právě v těchto dnech mysleli na všechny, kteří radost svátků prožít nemohou. Mějme respekt k jejich bolesti a nenechme je v ní samotné. Naše solidarita, pomoc, ale i takt a ohleduplnost jim dodá sílu se s touto situací postupně vyrovnat," dodal prezident.

Pavla čeká první sváteční projev k občanům od březnového nástupu do funkce hlavy státu. Nový prezident se rozhodl pro návrat k tradici novoročních projevů. Jeho předchůdce Miloš Zeman mluvil k lidem o Vánocích. 

Nejnovější zprávy